Kultura

Forbesovi moćnici

Vampir iz 'Sumraka' najbogatiji fiktivni lik

Vampir iz 'Sumraka' najbogatiji fiktivni lik

Vampiru i liječniku Carlisleu Cullenu, liku iz tetralogije 'Sumrak' Stephenie Meyer, besmrtnost i višestoljetna štednja donijela je imovinu od čak 34,1 milijardu dolara

Osim što je sastavio popis najbogatijih ljudi na svijetu, magazin Forbes nije propustio evidentirati ni fiktivne moćnike. Ovogodišnjom listom dominiraju strip junaci, a prvo mjesto pripalo je vampiru Stephenie Meyer.

 

Vampiru i liječniku Carlisleu Cullenu, liku iz tetralogije 'Sumrak' Stephenie Meyer, besmrtnost i višestoljetna štednja donijela je imovinu od čak 34,1 milijardu dolara.

Kao i većini stvarnih moćnika, i tom liku draga je umjetnost te je vlasnik impresivne zbirke renesansnih remek-djela.

Animirani junak Tvrdica McTvrdy, stric nešto popularnijeg Paške Patka, čije se bogatstvo broji u zlatnicima, ove se godine probio na zavidnu drugu poziciju.

U magazinu Forbes objašnjavaju da je vrijednost zlata porasla i tako Disneyevog junaka pogurala prema vrhu.

U najužem krugu fiktivnih moćnika čak su četiri strip junaka: Iron Man, Batman, Adrian Veidt ('Čuvari', Alan Moore) i Richie Rich.

Debitantski ulazak na popis ostvario je Artemis Fowl, junak irskog književnika Eoina Colfera, a i ove godine čvrstu poziciju drži C. Montgomery Burns, najbogatiji stanovnik Springfielda iz animiranog serijala 'Simpsoni'. Osim milijuna na bankovnim računima obojici junaka zajednička je strast prema umjetninama koje su krali u prošlosti.

Popis petnaest najbogatijih likova pogledajte na internetskim stranicama magazina Forbes.


Reci što misliš!