Kultura

Kazalište, knjižnica, koncerti...

Kulture kao u priči

Kulture kao u priči

Sredinom listopada očekuje nas buđenje kulturnog života u Zadru, na veliku radost medija koji je neumorno prate i svih onih od kojih se može čuti kako se 'ništa ne događa u Zadru'.

Jučer je započeo Mjesec hrvatske knjige, koji će se tradicionalno obilježiti i u Gradskoj knjižnici Zadar i njezinim ograncima.

Na programu je tridesetak događanja; radionica, edukativnih druženja, predavanja i projekcija. Sve će biti u znaku biološke raznolikosti, predznaka ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige.

U ponedjeljak, 18. listopada održat će se dugo očekivana premijera predstave 'Michelangelo'. Uvjereni smo kako će biti zanimljivo doživjeti djelo Miroslava Krleže, adaptaciju Dražena Ferenčine, u izvedbi zadarskih lutkara, kojima će se pridružiti i doajen hrvatskog glumišta, Pero Kvrgić. Premijera je u crkvi Sv. Dominika u kojoj spremno čekaju skele, scenografija u kojoj će se prikazati jedan trenutak renesanse.

U srijedu, 20. listopada, otvara se kazališna sezona, i to predstavom u režiji Joška Juvančića, 'Čaruga' u izvedbi glumaca HNK Zagreb. Tako će duhovitim djelom Ivana Kušana započeti i sezona smijeha, jer veliku većinu ove kazališne sezone u Zadru čine upravo komedije.

27. listopada bude se i zadarski pisci, okupljeni u društvu 'ZaPis', koji će svoju prvu ovosezonsku književnu večer održati 27. listopada u atelieru 'Benini'.

Poslužit ćemo se reklamnim sloganom i dodati: to nije sve - naime, koncertna sezona otvara otvara se 28. listopada (četvrtak), kada će u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru koncert održati zagrebački solisti, a slušat ćemo Griega, Ivančića, Mendelssohna i Respighija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.