Kultura

Koncertna sezona

Glazbeni eksperiment koji osvaja

Glazbeni eksperiment koji osvaja

Ljubav prema jazzu povezuje članove ansambla 'Acoustic Project', stoga ne čudi odabir repertoara pod nazivom 'Around jazz' kojega su sinoć u Svečanoj dvorani Sveučilišta imali prilike poslušati i Zadrani

Zagrebačka filharmonija dragi je gost, a osobito kada se radi o 'side' projektu, odnosno, članovima filharmonije koji, pored toga što sviraju na koncertima s velikim ansamblom, vole muzicirati 'sa strane' i eksperimentirati sa glazbom.

Uostalom, ljubav prema jazzu ono je što ih povezuje, stoga ne čudi odabir repertoara pod nazivom 'Around jazz' kojega su sinoć imali prilike poslušati i Zadrani.

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru koncert su održali članovi ansmbla 'Acoustic project', a čuli smo djela Evansa, Đurovića, Debussya, Palanovića, Ahbera, Bacha, Girauda, Rodgersa i Gillespiea.

Tematski okvir većeg dijela koncerta referira se na jazz i na specifičan način na koji mu ansambl pristupa. Bachova Fuga u A-molu je inspirirana legendarnom izvedbom Modern jazz quarteta.

Ostali dio programa spada u već specifični dio repertoara Acoustic projecta gdje se kombiniraju stilove i izričaje. Posebna pažnja pridana je aranžmanu i interpretaciji poznate 'Misirlou'. Također, prisutni su i hrvatski skladatelji Frano Đurović i Dubravko Palanović, koji koketiraju sa jazzom na svoj specifičan način. 'Acoustic Project' ovaj je nastup simbolično posvetio nedavno preminulom velikanu jazza u Hrvatskoj, legendarnom Bošku Petroviću.

Dani Bošnjak , flauta, Branko Mihanović, oboa, Mario Čopor, klavir, Marko Mihajlović,vibrafon, Stanislav Muškinja, bubnjevi, Martina Sačer, violina, Josip Novosel, violina, Aleksandar Jakopanec, viola, Jasen Chelfi, violončelo, Dubravko Palanović, kontrabas, te gost Frano Đurović, elektronika oduševio je publiku svojom interpretacijom, bogatim izborom stilova glazbe 20. i 21. stoljeća.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.