Kultura

Koncertna sezona

Zadranka Gordana Zubović-Pavić večeras nastupa na Sveučilištu u Zadru

Zadranka Gordana Zubović-Pavić večeras nastupa na Sveučilištu u Zadru

Nastavlja se koncertna sezona HNK Zadar. Večeras će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održati još jedan u nizu koncerata iz ciklusa 'Piu mosso - mladi zadarski glazbenici'.

S početkom u 20 sati nastupit će Gordana Zubović - Pavić, a na programu su djela Chopina, Debussyja i Ravela.

Napomenimo i to kako je ulaz na ovaj koncert slobodan.

Gordana Zubović-Pavić rođena je u Zadru gdje je završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u razredu Zlate Eterović. Uspješno je nastupala na školskim i javnim priredbama, državnim natjecanjima i kulturnim događanjima u rodnom gradu. Upisuje studij glasovira u razredu Jakše Zlatara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1994. Iste godine održala je prvi samostalni koncert. Za vrijeme studija redovito nastupa u Hrvatskom glazbenom zavodu na akademskim produkcijama.

Sudjeluje na brojnim stručnim seminarima, a studij završava s najvišim ocjenama te osvaja treću nagradu na državnom natjecanju studenata.

Dobitnica je nagrade Darko Lukić 1997. godine u kategoriji glasovirske pratnje. 2006. godine završava poslijediplomski studij na Muzičkoj akademiji u rezredu Jakše Zlatara. Bila je stipendistica Grada Zagreba.

Od 1999. Godine predaje klavir na glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku. Njeni učenici bilježe uspjehe na regionalnim i državnim natjecanjima. Surađuje s drugim glazbenicima, redovito s pjevačicom Nerom Gojanović s kojom je održala brojne koncerte. Često je nastupala na koncertima udruge Šibenik metropola mladih, Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik. Svirala je u ciklusu Hrvatska glazbena scena mladih i u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb. Održala je samostalne koncerte u Zagrebu, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, Hvaru, Braču, Drnišu, Metkoviću, Opuzenu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.