Kultura

Ruđer Bošković ponovno u rodnom Dubrovniku

Bošković u prosincu "gostuje" u Parizu, središtu UNESCO-a

Bošković u prosincu

Muzeji će sve posjetitelje počastiti prigodnom prodajom suvenira Bošković u pola cijene

Prigodnim performanceom pred Kneževim dvorom u utorak u 18 sati zatvara se izložba Dubrovačkih muzeja “Ruđer Bošković ponovno u rodnom Dubrovniku“, koju je uz 300. obljetnicu rođenja poznatog znanstvenika posjetilo više od 200 tisuća posjetitelja, piše slobodnadalmacija.hr

Boškovića će u večeri zatvaranja utjeloviti poznati dubrovački turistički vodič Marojica Bijelić, koji će ih ispred Dvora dočekati kao Bošković i provesti kroz postav koji već u prosincu gostuje u središtu UNESCO-a u Parizu.

Muzeji će sve posjetitelje počastiti prigodnom prodajom suvenira Bošković u pola cijene, a najsretniji će biti nagrađen cijelom kolekcijom.

Dubrovački muzeji su izložbu organizirali u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama i Državnim arhivom u Dubrovniku, institucijama koje su ustupile najveći dio građe izložbe otvorene 18. svibnja na sam Ruđerov rođendan.

Glavni autor izložbe je dr. sc. Ivica Martinović, jedan od najvećih poznavatelja Boškovića uopće, dok likovni postav potpisuje Ivona Michl. Uz opsežnu promotivnu kampanju, izložbu je pratio i edukativni program uz sudjelovanje 1500 učenika i građana.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.