Kultura

GKZD

Gradska knjižnica Zadar otvorila "Kinoteku"

Gradska knjižnica Zadar otvorila

I baš kad smo pomislili da se u Zadru malo tko zanima za filmsku umjetnost, Gradska knjižnica Zadar iznenadila nas je novim programom, pod nazivom ''Kinoteka'', a predstavili su ga Branimir Čakić, djelatnik knjižnice na Glazbenom odjelu i Ivan Miočić, student knjižničarstva.

U sklopu programa prikazivat će se klasici igranog filma iz fonda Knjižnice. Kinoteka će obuhvaćati tri ciklusa: ciklus velikih redatelja, kultnih filmova te žanrovskih klasika, a započeo je projekcijom filma Sedmi pečat legendarnog švedskog redatelja Ingmara Bergmana.

Program je namijenjen svim ljubiteljima filma, posebno onima koji žele odmak od komercijalnog sadržaja, kazao nam je Branimir Čakić, a održavat će se svakog drugog četvrtka u Multimedijalnoj dvorani, od 19 sati.

Program će se maksimalno promovirati iz edukativnih razloga, ne bi li učinili jedan odmak od blockbustera upitne vrijednosti.

Kako je došlo do ideje o Kinoteci? Naime, Čakić već nekoliko godina na Glazbenom odjelu, gdje radi i svakodnevno komunicira s korisnicima, te je dobio upite upravo o jednom takvom programu. Knjižnica osluškuje želje i potrebe svojih korisnika, pa je tako bilo i u ovom ''filmskom slučaju.''

Za početak nas očekuju proslavljeni klasici, a nakon toga i manje poznati filmovi. Bit će to Fellini, Kurosawa, Ford, Wilder, i mnogi drugi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.