Kultura

Mladi glazbenici

“Topli zvuci viole” večeras u Svečanoj dvorani Sveučilišta

“Topli zvuci viole” večeras u Svečanoj dvorani Sveučilišta

U utorak, 29. svibnja s početkom u 20 sati u sklopu ciklusa Mladi zadarski glazbenici predstavljamo dvije vrsne i već afirmirane zadarske glazbenice violisticu Luciju Brnadić i pijanisticu Gordanu Pavić.

 

Njih dvije bile su generacija u Glazbenoj školi Blagoje Bersa odakle su se kao velike nade uputile na Muzičku akademiju u Zagrebu. Tamo su od studentskih dana do danas obje izuzetno aktivne; koncertiraju solistički, sviraju u komornim ansamblima u i sa orkestrima.

Lucija Brnadić danas je solo violistica u Zagrebačkoj filharmoniji, a svoju karijeru nadograđivala je i obogaćivala diljem svijeta, pa tako i svirajući punih pet godina u najboljem orkestru Južne Amerike - Simfonijskom orkestru São Paolo!

Gordana Pavić se osim koncertiranjem uspješno bavi i pedagoškim radom pa njezini učenici iz Glazbene škole Ivan Lukačić u Šibeniku redovito osvajaju nagrade na regionalnoj i državnoj razini. Dvije Zadranke predstavit će se zajedno na koncertu Topli zvuci viole i to s djelima Franza Schuberta, Alberta Ginastere i Paula Hindemitha.

Ulaz na koncert je slobodan


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.