Kultura

52. međunarodni dječji festival

Počinje Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Počinje Međunarodni dječji festival u Šibeniku

U Šibeniku počinje 52. međunarodni dječji festival na kojemu će tijekom dva tjedna festivalska publika imati priliku vidjeti 135 dramskih, lutkarskih i glazbenih programa, piše HRT

Ravnateljica Festivala i šibenskog HNK Nera Gojanović Kljajić najavila je da će ovogodišnji festival, pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, biti otvoren mjuziklom u vlastitoj produkciji Mačak Džingiskan i Miki Trasi Vesne Parun i Ladislava Tulača, a u režiji Ivana Lea Leme.

Dodala je da vrlo bogat i osebujan program donosi najbolje predstave dječjeg stvaralaštva, bilo da je riječ o kazališnim, baletnim, plesnim, lutkarskim ili pak programima iz dječje filmske produkcije. Na Festivalu će gostovati više od 1000 malih umjetnika iz Francuske, Italije, Grčke, Slovenije, Makedonije, BiH, Srbije, Mađarske te iz Hrvatske.

Djeca će vidjeti premijeru hrvatskoga dječjega igranog filma Duh babe Ilonke i moći će uživati u brojnim dječjim igranim, avanturističkim i animiranim filmovima.

Festival nudi i iznimno bogat dječji radionički program pa su tu novinarska i radijska radionica, zatim herbarij i radionica ilustracije, plesna radionica, radionica ručnog rada, radionice CD prostorna instalacija te Kalama i skalama, slikarska radionica za najmlađe, glazbena i dramska radionica, radionica preoblikovanja starih stolica 4 doba, lutkarska radionica, mural i likovna radionica.

HRT/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.