Kultura

Povećanje za 210 tisuća kuna u odnosu na 2012. godinu

Književnom stvaralaštvu 1,7 milijuna kuna poticaja

Književnom stvaralaštvu 1,7 milijuna kuna poticaja

Ministarstvo kulture će sufinancirati 53 autora s 53 projekta u sklopu projekta poticanja književnog stvaralaštva.

Ukupni iznos koji će Ministarstvo utrošiti u ovu svrhu iznosi 1,7 milijuna kuna što je povećanje za 210 tisuća kuna u odnosu na 2012. godinu.

 

"Ni ove godine nije dodijeljena godišnja potpora budući da se prema mišljenju Povjerenstva za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2013. godini nijedan projekt nije toliko izdvajao svojom kvalitetom i obimom. Povjerenstvo je stoga odlučilo dodijeliti veći broj manjih potpora - 28 polugodišnjih u iznosu od 42 tisuće kuna bruto i 25 tromjesečnih u iznosu od 21 tisuću kuna bruto za veći broj kvalitetnih projekata.

Za 2013. godinu prijavljeno je 18 prijevodnih projekata od kojih je sufinancirano 11. Najviše se sufinancirano prijevoda s francuskoga (4), a od ostalih jezika s po jednim naslovom zastupljeni su urdski i kineski te latinski, talijanski, ruski, njemački i engleski.

Sufinanciran je i autorski rad na 19 romana, 5 zbirki poezije, 4 knjige eseja, jednom stripu te nizu knjiga umjetničke proze", priopćili su iz Ministarstva kulture.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.