Kultura

Koncertna sezona 2013.

Večer Zadrana: nastupaju Tatjana Goldberg i Lidija Ledinić

Večer Zadrana: nastupaju Tatjana Goldberg i Lidija Ledinić

Zadarski komorni orkestar nastavlja s ciklusom koncerata u ponedjeljak 18. veljače u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati.

Koncert prigodno naslovljen Večer Zadrana svim starim znancima zadarske glazbene klasične scene donosi iznenađenje - solisticu Tatjanu Goldberg koju poznaju kao Tatjanu Grubić - violinisticu iz zadarske klase legendarnog profesora Petra Vrbančića i našu prvu violinisticu koja je upisala prestižni ruski konzervatorij Čajkovski  u klasi violine.

Tatjana je stasala u Gudačkom orkestru GŠ B. Bersa tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća te potom intenzivno muzicirala sa tada novooformljenim Zadarskim komornim orkestrom. Izvrsnost ju je ubrzo postavila ispred orkestra kao solisticu pa je tako uz Dragu Novaka i brojne druge nastupala na brojnim gradskim glazbenim svečanostima kao i na Glazbenim večerima u Sv. Donatu. Životni put odveo ju je do Londona gdje danas radi, a u Zadar dolazi nakon dugog vremenskog perioda. 

Solistički će nastupiti i violončelistica Lidija Ledinić, profesorica u Glazbenoj školi Blagoje Bersa. Diplomirala je u klasi profesora Valtera Dešpalja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavala se kod vrsnih pedagoga, svirala u orkestrima i komornim ansamblima.

Od 2002. godine konstantno je u Zadru gdje svojim pedagoškim radom unaprjeđuje mlade violončeliste te svira u Zadarskom komornom orkestru kao stalna članica.

Na programu ovih solistica i Zadarskog komornog orkestra bit će djela F. Couperina i E. Griega, P. de Sarasatea i  A. Ivančića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.