Kultura

Igraj i osvoji!

Vodimo vas na koncert mladih zadarskih glazbenika

Vodimo vas na koncert mladih zadarskih glazbenika

U srijedu,  13. studenoga u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati započinje ciklus MZG /Mladi zadarski glazbenici.

 

Radi se o nizu koncerata koji se kroz posljednjih osam godina odvijaju tijekom Koncertne sezone HNK Zadar, a u kojima mladi Zadrani, kako studenti tako i diplomirani glazbenici, dobivaju zasluženi prostor, mogućnost nastupa i predstavljanja svojega rada.

Ova sezona MZG - a započet će nastupom Lovre Lučića i Marine Pletikose.

Lovre Lučić je student četvrte godine klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Milka Pravdića.

Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru u razredu prof. Božidara Lukina, a potom i prof. Marite Nere Mimice.

Tijekom zadarskih školskih dana sudjelovao je na brojnim regionalnim i državnim natjecanjima kao solist i na natjecanjima komorne glazbe te osvojio brojne nagrade.

Danas je izuzetno aktivan student. Sudjeluje u projektima Muzičke akademije u Zagrebu kako kao solist tako i kao komorni i orkestralni glazbenik. Prošle je godine svirao u ciklusumladih glazbenika Virtuoso u Zagrebu i Velikoj Gorici, sudjelovao na prvom izdanju Hrvatskog natjecanja mladih umjetnika Papandopulo te održao solistički koncert u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Uz studij Lovre Lučić redovito pohađa stručne seminare i radi s priznatim pedagozima kao što su Jože Kotar, Radovan Cavallin, Ante Grgin, Davor Reba i Željko Milić.

Na koncertu u Svečanoj dvorani Sveučilišta izvest će Sonatu u f - molu op. 120 br. 1 Johannesa Brahmsa, Soireestücke, op.73 Roberta Schumanna, Concerto abbreviato Petra Bergama i Introdukciju, temu i varijacije Gioachina Rossinija.

Na klaviru će ga pratiti korepetitorica s kojom redovito radi na studiju, magistrica glazbe, umjetnička suradnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Marina Pletikosa.

Darujemo 2x2 ulaznice gratis! Ostavite svoje podatke u priloženom obrascu, a u polje odgovora samo upišite "LOVRE LUČIĆ" - Imena dobitnika objavit ćemo na dan koncerta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.