Kultura

Najavljujemo

10. veljače koncert Marte Musap i Darijana Ivezić

10. veljače koncert Marte Musap i Darijana Ivezić

U ponedjeljak 10. veljače nastavlja se ciklus Mladi zadarski glazbenici HNK Zadar.

Po prvi puta predstavljamo sopranisticu Martu Musap - Zadranku zanosnog glasa koja je u ožujku 2013. diplomirala solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Martine Gojčete - Silić.

Zadranima je Marta već poznata s koncerata iz ciklusa Bersa no ovom prilikom imat ćemo je privilegiju slušati samostalno. Nastupit će uz klavirsku pratnju Darijana Ivezića, dirigenta i pijanista, mladog umjetnika koji je sve prisutniji na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Program koji će izvesti usmjeren je na djela 19. i 20. stoljeća te sastavljen od skladbi hrvatskih i inozemnih majstora. Tako će nam Marta Musap i Darijan Ivezić prezentirati svoje interpretacije arija Giuseppea Verdija, Manuela de Falle, Fernanda Obradorsa, Joaquina Rodriga  ali i niza pjesama Blagoja Berse i Jakova Gotovca.

Marta Musap bila je učenica zadarske glazbene škole Blagoje Bersa i Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Pjevanje je maturirala u klasi prof. Dubravke Krušelj - Jurković 2007. i odmah upisala Akademiju.

Tijekom studija bila je aktivna sudionica zagrebačkog studentskog glazbenog života. Godine 2011. debitirala je u ulozi Mercedes, u sklopu studentskog projekta Carmen na Muzičkoj akademiji (KDVL) koji je dobio Rektorovu nagradu. U travnju  2012., nastupila kao solistica u izvedbi Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu Josipa Magdića (Muzej Mimara, Zagreb). U ožujku 2013. igra ulogu jednog od paževa u Wagnerovoj operi Lohengrin; (HNK Zagreb).

Koncert će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati.

Cijena ulaznice je 15,00 kuna

Prodaja karata - blagajna HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 h / subotom od 11 - 13 h te na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.