Kultura

FMFS

Premijera dokumentarca “Mosor živi vječno” i španjolskog filma godine "Život je lakši zatvorenih očiju"

Premijera dokumentarca “Mosor živi vječno” i španjolskog filma godine

Pretposljednjeg dana ovogodišnjeg sedmog Festivala mediteranskog filma Split po prvi put će biti prikazan dokumentarac "Mosor živi vječno", a na hrvatsku premijeru doživjeti će najnagrađivaniji španjolski film godine "Život je lakši zatvorenih očiju".

Petak na FMFS-u počinje već u 18 sati, u Zlatnim vratima se uz besplatan ulaz prikazuje glazbeni dokumentarac "Stariji Parazit ili tko je Marko Brecelj", a istovremeno na "Ćakuli s gostima" mladi autori Sonja Tarokić, Igor Šeregi, Darovan Tušek i Bruna Bajić sa zainteresiranima će podijelit svoja iskustva o snimanju filmova u Splitu.

Ulaznica za film "Mosor živi vječno" nema već nekoliko dana, no redatelj Leon Rizmaul će gledateljima koji su ih uspjeli kupiti svoj novi film predstaviti u 19:30 i 21 sat.

Svoje kratke filmove na FMFS-u danas predstavljaju Vlado Zrnić "Priča za laku noć" i Sonja Tarokić "Tlo pod nogama", a zbog čega je "Život je lakši zatvorenih očiju" otkriti će osobno ugledni španjolski redatelj David Trueba, koji u 21:30 sati u ljetnom kinu Bačvice predstavlja ovu hvaljenu komediju za koju je dobio čak šest nacionalnih filmskih nagrada Goya.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.