Kultura

Šibenik

'Pepeljuga' otvara 54. međunarodni dječji festival

'Pepeljuga' otvara 54. međunarodni dječji festival

Međunarodni dječji festival u Šibeniku traje od 21. lipnja do 5. srpnja, a nudi niz kreativnih sadržaja: predstave, filmove, radionice, sportske turnire i izložbe

U predstavi 'Pepeljuga' koja otvara 54. međunarodni festival u Šibeniku u subotu, 21. lipnja, princeza se bori s recesijom, ne živi luksuznim dvorskim životom, već uživa u zabavama dok su sponzori dobre volje.

Zemlja partner festivala ove godine je Španjolska, koja gostuje s kazališnim predstavama 'Nevjerojatno putovanje čovjeka i ribe' i 'Vitez Doncel'.

Najavljen je dolazak i gostiju Izraelaca, Belgijanaca, Slovenaca, kao i 'sve najbolje što ove sezone u dječjoj produkciji nude domaća kazališta'.

Tako će se ove godine održati izvedbe dječjih klasika, od 'Pepeljuge' i 'Snježne kraljice', preko 'Šegrta Hlapića' do 'Ježeve kućice'.

Ukupno će se odigrati preko četrdeset predstava, a posjetitelji mogu pratiti i dodatne programe: organizirano je preko trideset radionica, dok će se mladi sportaši moći okušati u teniskom turniru, regati klase 'optimist' ili na gimnastičkim spravama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.