Kultura

Najavljujemo

Hanna Hegenscheidt podučavat će plesače u Zadru

Hanna Hegenscheidt podučavat će plesače u Zadru

Zbog velikog interesa i visoke kvalitete radionice Klein tehnike, ponovo gostuje u Zadru Hanna Hegenscheidt

Sredinom kolovoza, točnije od 12. do 17.8., održat će se po treći put zaredom u Zadru ljetna radionica Klein tehinkeTM. U organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i uz pomoć Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Zadarske Županije stiže njemačka koreografkinja i plesačica te certificirani predavač Klein tehnikeTM Hanna Hegenscheidt.

O čemu se zapravo radi? Klein tehnikaTM je bodywork, osmišljena kako bi potpomogla zdravo kretanje i prevenciju ozljeda različitih stilova kretanja. Klein tehnikaTM je edukacija koja može upotpuniti puno stilova kretanja od improvizacije, sporta i općeg zdravlja tijela u svakodnevnim pokretima. Naglasak je na kretanju iz najdubljeg strukturnog i energetskog tkiva - kosti.

Posebno je popularna u Berlinu i New Yorku, a u Hrvatskoj ovakav workshop možemo naći samo u Zadru. Organizatori radionice se vesele da svako ljeto postoji raznolik nacionalni i međunarodni interes za ovo događanje, a neki polaznici sudjeluju svake godine.

Radionica je prvenstveno namjenjena plesačima, glumcima, sportašima, fizioterapeutima, ali i svima onima koji se bave tijelom ili žele produbiti svoje znanje o funkcionalnosti tijela. Fokus je na analizi i pročišćavanju pokreta te razumijevanju mehanike skeletona.

Iz Zadarskog plesnog ansambla pozivaju sve zainteresirane da se prijave na josipastulic@hotmail.com ili na 098/1688410, ostalo je još par slobodnih mjesta!


 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.