Kultura

Rijeka

Rijeka: Izložba i nagrade najboljim karnevalskim fotografijama

Rijeka: Izložba i nagrade najboljim karnevalskim fotografijama

Izložba fotografija na temu pokladnih običaja u Primorsko-goranskoj županiji, na kojoj su izložene 43 fotografije ovogodišnjih karnevalskih svečanosti i 12 fotografija iz prošlih vremena, svečano je otvorena u subotu u Državnom arhivu Rijeka, a najbolji autori su nagrađeni.

Fotosavez Primorsko-goranske županije raspisao je natječaj Karneval 2015., na kojemu su autori mogli sudjelovati u dvije kategorije - sa starim fotografijama pokladnih običaja te snimkama ovogodišnjeg karnevala. Fotografije, njih 290, poslalo je 45 autora.

Nagrađeni su Miro Dežulović za fotografiju "Zebre s Kantride", Nebojša Anić za fotografiju "Dondolaši" i Vladimir Major za fotografiju "Zvončar".

Diplome su dobili Miroslav Radić za fotografiju "Dvije glave", Zoran Uzelac za fotografiju "Još te vidim" i Elma Dujić za "Meriko u plamenu".

Prema kriterijima, fotografije na temu karnevala u Primorsko-goranskoj županiji su, osim tehničkih i stilskih vrijednosti fotografije kao medija, trebale nositi atmosferu uzbuđenja i igre, radosti i smijeha, vedru i optimističnu stranu života, ali i izvorne tradicijske poticaje i obilježja autentičnosti života i kraja kojeg predstavljaju.

Selektorica izložbe je kustosica Branka Arh.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.