Kultura

Čitajte, dijelite, raspravljajte

Istraživanje o kulturnim potrebama mladih dostupno i online

Istraživanje o kulturnim potrebama mladih dostupno i online

Nakon gotovo dva mjeseca, istraživanje Odjela za sociologiju o kulturnim potrebama mladih Zadrana dostupno je i na Internetu .

''Konačno ispunjavam(o) obećano i stavljamo na uvid svekolikoj javnosti prezentacijski sažetak našeg istraživanja o kulturnim potrebama zadarskih srednjoškolaca i starijih mladih.

Također, smatramo da se o ovim podacima kao i o zaključcima koji iz njih proizlaze valja koristiti kao indikatorima zatečenog stanja proizašlih iz lokalnih, nacionalnih, ali i globalnih društveno-kulturnih procesa i politika.

U ovom trenutku nemamo komparativni element, odnosno ne možemo znati koliko su podaci bolji ili lošiji u odnosu na druge urbane sredine, no može se krenuti s pretpostavkom kako se dijelom kroz ove podatke odražavaju neke strukturne specifičnosti mladih u Hrvatskoj, ali jednako tako i problemi koji su nastali zbog zapuštenosti i neadekvatnog upravljanja kulturnim razvojem i kulturnim politikama u gradu.

Čitajte, dijelite, raspravljajte'', poručio je Krešimir Krolo, koji je vodio istraživanje zajedno sa Svenom Marcelićem i Željkom Tonković, profesorima sociologije.

Od listopada do prosinca 2014 godine, djelatnici odjela za sociologiju (Krešimir Krolo, Sven Marcelić i Željka Tonković) proveli su široko istraživanje o kulturnim potrebama Zadranki i Zadrana i stanovnika Zadarske županije, s naglaskom na mlade.

U navedenom razdoblju prikupljeno je preko 1600 jedinstvenih odgovora u sklopu opsežne ankete s pitanjima vezanim uz kulturnu potrošnju (različite oblike umjetničkih i kulturnih preferencija), ocjenu kulturno-zabavnih sadržaja u gradu i viziju kakve bi sadržaje grad trebao imati ili poboljšati.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.