Kultura

Promicanje imena MDF-a

Goran Višnjić ambasador Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik

Goran Višnjić ambasador Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik

Goran Višnjić, šibenski glumac s holivudskom adresom potvrdio je iz Los Angelesa svoju spremnost da bude službeno imenovan ambasadorom Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, priopćili su u subotu iz Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Šibenik.

 

Tijekom Višnjićeva nedavnog boravka u Šibeniku, ravnateljica šibenskoga HNK-a Maja Trlaja spomenula mu je želju za imenovanjem za ambasadora, s obzirom na njegove šibenske korijene, početke karijere i odrastanje u šibenskom kazalištu te činjenicu da je najuspješniji hrvatski glumac u Hollywoodu, dodaje se u priopćenju.

Zadaća ambasadora je promicanje imena MDF-a kroz različite aktivnosti diljem svijeta u kojima će se promovirati grad Šibenik i Festival kao globalno središte dječjeg umjetničkog stvaralaštva i stvaralaštva za djecu.

Dolazak Gorana Višnjića na ovogodišnji 55. MDF očekuje se u idućim danima, kada će ovo imenovanje biti potkrijepljeno i službenim uručenjem prigodne povelje.

55. Međunarodni dječji festival otvara se večeras izvedbom predstave "Matilda" nastale u produkciji šibenskog HNK-a.

Predstavu "Matilda" režirala je Nina Kleflin, libreto i stihove napisala je Mirjana Nola prema romanu Roalda Dahla, a glazbu je skladao Neno Belan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.