Kultura

Najava:

Započelo 6. Silbensko kulturno ljeto. Pogledajte što vas sve očekuje!

Započelo 6. Silbensko kulturno ljeto. Pogledajte što vas sve očekuje!

Šesto Silbensko kulturno ljeto započelo je 10. srpnja umjetničkom kolonijom GARBAGE EPIC, a ovog tjedna nudi pregršt aktivnosti za sve uzraste i ukuse.


Najavljujemo nastup novog projekta Mr.Lee & Ivanesky, priznatih glazbenika Damira Martinovića Mrle i Ivanke Mazurkijević, koji će jedan od prvih javnih nastupa ovog projekta imati upravo na Silbi, 10. kolovoza.

No, krenimo redom.

Od ponedjeljka vas čeka filmska SF radionica za djecu i mlade PUT NA MJESEC, voditeljice Tihane Mandušić, novomedijske umjetnice. U utorak plešemo uz kultni francuski ska bend JOKE, koji nas u sklopu Silbenskog kulturnog ljeta posjećuje već treći put, a sve zbog velike ljubavi Silbe i JOKE-a. U srijedu nam je na rasporedu početak radionice akrobacija na svili voditeljice Ive Ćosić Dragan, kao i još jedno KINO MEDITERAN, ovaj put s animiranim hitom PČELICA MAJA redatelja Alexa Stadermanna.

U četvrtak se otvara izložba dječjih radova s prošlotjedne radionice SUNCE MOJE MALO, a u petak nas čeka koncert orijentalne glazbe glazbenika Dražena Franolića i Kamenka Ćulapa koji izvode autorske kompozicije, inspirirane balkanskom, turskom i arapskom glazbom, s elementima improvizacije. Izvedene su na arapskoj lutnji (oud) i udaraljkama (bendir, tar, dombek, udu). I tako polako ulazimo u kolovoz te vas u nedjelju, 2.8. očekuje zagrebački avangardni bend FRANZ KAFKA ENSAMBLE u sastavu Damir Prica Capri Kafka (sax), Igor Pavlica (truba), Ivan Marincel (trombon), Roko Crnić (bass), Franjo Glušac (el. gitara) i Bruno Vidović Vorberger (bubnjevi).

Slijedeći tjedan očekuju vas čak dvije večeri Kina pod zvijezdama, prva u utorak partnera manifestacije LIBURNIA FILM FESTIVALA, a druga KINA MEDITERAN, radionica stop animacije voditeljice Petre Zlonoge te koncert zagrebačkog zbora ČIPKICE.

Zadnji tjedan započinje 10. kolovoza koncertom Mr.Lee & Ivanesky. Etablirani glazbeni tandem, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević - s dugoročnim angažmanom u vlastitim rock sastavima, Let 3 i Stampedo - započinju zajedničko autorsko glazbeno putovanje koje varira od stvaranja filmske glazbe do ostalih muzičkih i kazališnih projekata. Ova jedinstvena forma kombinira sjajne umjetničke vještine i pustolovni duh jednako kao primamljive efekte u novoj kombinaciji popa, countrya, techna, elektronike, vodvilja te ostalih utjecaja što sve zajedno stvara neku vrstu nelokaliziranog mjuzikla za one koji cijene prošlost, ali žive za budućnost. U posljednjem tjednu festivala očekuju vas još dvije filmske projekcije i novomedijska radionica za djecu voditeljice Nere Miočić, a festival zatvaramo nastupom poznatog pulskog benda NOLA.

Organizator platforme SEA Silba Environment Art je udruga MAVENA - 36 njezinih čuda, a projekt se realizira uz pomoć pokrovitelja Grada Zadra, Odjela za kulturu i sport i Odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša, Ministarstva kulture RH, te sponzora agencije Mia Tours, konobe Alavija i cafe bara Neverin.

Silbensko kulturno ljeto nastalo je 2010. godine da bi se u sezoni lokalnom stanovništvu I gostima otoka Silbe ponudio kreativni I kulturni sadržaj, te se ovaj projekt s godinama proširio na umjetničku platform SEA Silba Environment Art, koja i van sezone organizira razne sadržaje na Silbi. SILBA ENVIRONMENT ART zamišljena je kao umjetnički comunity servis koji organizira umjetničko - ekološke radionice, umjetničke kolonije i rezidencijalne boravke izvan ljetne sezone, festival Silbensko kulturno ljeto u sezoni, projekcije filmova, video i ostalih multimedijalnih radova tijekom cijele godine, te nudi logističku i organizacijsku pomoć svima onima koji žele doći na Silbu i na njoj stvarati umjetnost ili pomoći u različitim umjetničko - ekološkim akcijama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.