Kultura

Gostovanje HNK-a Split

Najava predstave Kašeta brokava: Trpimir Jurkić: Predstava u kojoj se svatko može prepoznati

Najava predstave Kašeta brokava: Trpimir Jurkić: Predstava u kojoj se svatko može prepoznati

Povodom sutrašnje predstave Kašeta brokava autora Elvisa Bošnjaka, zamolili smo glumca Trpimira Jurkića da najavi predstavu za zadarsku publiku:

Predstava je imala premijeru prije dva mjeseca u Splitu, 27. studenoga, i do sada smo je odigrali jedanaest puta pred prepunim splitskim gledateljstvom. Moja je uloga Rodoljuba, lica oko kojega se vrti cijela radnja. Nakon napornoga života pomorca vraća se kući i odluči svojoj djeci podijeliti mižerju i tako nastaju problemi. Radnja je smještena u splitskoj velovaroškoj sredini, ali sam siguran da će i zadarska publika prepoznati glavne poruke predstave.

 

Novim tekstom Kašeta brokava, podnaslovljenim Mali Lear iz Veloga Varoša Elvis Bošnjak na svoj suptilan, snažan i dirljiv način piše svojevrsnu repliku na Shakespeareova Kralja Leara. Ovo je, po riječima samoga autora drama "o čovjeku koji misli da zna voljeti, ali koliko god je za života volio sve oko sebe, na kraju ispada kako je volio samo sebe." No, smatra Bošnjak, za razliku od života koji ne zatvara uvijek krugove, kazalište je pravednije - ono ima vremena da osobu pošalje na putovanje i podari mu katarzične spoznaje.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.