Kultura

Koncertna sezona

Glasoviti armenski violončelnist David Grigorian gostuje u Zadru

Glasoviti armenski violončelnist David Grigorian gostuje u Zadru

Koncert i gostovanje armenskog violončelista Davida Grigoriana i njegove supruge, ukrajinske pijanistice Ludmile Lissovaje, potaknut je suradnjom Glazbene škole „Blagoje Bersa" Zadar i Koncertnog ureda Zadar.

Održat će se u utorak, veljače, u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u 20 sati.

U želji da mladi zadarski violončelisti (čiji broj iz godine u godinu rapidno raste) dobiju priliku za rad s uglednim pedagogom i solistom Davidom Grigorianom, od 9 . do 12. veljače u Zadru će se osim koncerta održati i radionice.

I dok će zainteresirani glazbenici pohađati satove violončela, široka publika imat će priliku u Svečanoj dvorani Sveučilišta uživati u izvedbama djela za violončelo i klavir iz pera W. A. Mozarta, F. Schuberta, S. Rahmanjinova, N. Rimskog Korsakova, S. Prokofjeva i A. Glazunova u raskošnoj interpretaciji ovih umjetnika.

David Grigorian bio je student čuvenog Mstislava Rostropoviča te diplomirao na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi.

Godine 1970. nagrađen je na Natjecanju Čajkovski. Od tada do danas neumorno koncertira diljem svijeta te se istodobno intenzivno bavi pedagoškim radom. Redovito nastupa sa suprugom (s kojom danas živi u Münchenu), također diplomanticom Konzervatorija Čajkovski te uvaženom solisticom i komornom glazbenicom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.