Kultura

Sudjeluje oko tisuću učenika

U Kerempuhu započeo jubilarni Lidrano 2016

 U Kerempuhu započeo jubilarni Lidrano 2016

Lidrano je literarno, novinarsko i dramsko natjecanje te se na ovaj način mladi profiliraju i obogaćuju svoj talent

U kazalištu Kerempuh, započeo 25-ti jubilarni Lidrano, scenski izraz i pojedinačni nastupi učenika osnovnih škola grada Zagreba. Sudjeluje oko tisuću učenika i oko tristo mentora. Lidrano je literarno, novinarsko i dramsko natjecanje te se na ovaj način mladi profiliraju i obogaćuju svoj talent.

Ravnateljica agencije za odgoj i obrazovanje, Jadranka Pečenković smatra kako je Lidrano upravo festival kreativnosti.

"To je jedna velika obljetnica, velika smotra koja slavi kreativnost. Lidrano predstavlja festival kreativnosti", rekla je Jadranka Pečenković. Velik je broj učenika grada Zagreba kroz 25 godina postojanja Lidrana sudjelovalo i dalo vlastiti obol ovoj manifestaciji.

"Prekrasna manifestacija, već 25 godina, kroz koju je prošlo onoliko učenika koliko ih je grad Zagreb imao jer je na neki način svakoga od njih on dotaknuo. Netko se našao uz pisanu riječ, netko uz literarno djelo, netko kroz glumu. Mnogi učenici su obogaćeni, a i mnogi su dali doprinos svojim zalaganjem ovoj manifestaciji. S veseljem obilježavamo ovu 25 tu godišnjicu", rekla je Mila Jelavić, zamjenica pročelnika Lovrića.Organizatori i sudionici Lidrana 2016. izuzetno su uzbuđeni.

"To je jubilarna, 25 -ta smotra, tko da smo svi uzbuđeni i sretni jer 25 godina velike i važne smotre nije mala stvar", rekla je Goranka Lazić, tajnica županijeske smotre Lidrano.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.