Kultura

Forbesova lista

Saznajte tko su najbolje plaćeni pisci na svijetu ove godine

Saznajte tko su najbolje plaćeni pisci na svijetu ove godine

James Brendan Patterson, američki majstor krimića koji je u svojoj dugoj karijeri prodao 300 milijuna primjeraka knjiga diljem svijeta, i u 2016. godini je pisac koji se može pohvaliti s najvećom zaradom - čak 95 milijuna dolara! Drugi na Forbesovoj listi je autor popularnog dječjeg serijala ‘Diary of a Wimpy Kid’ Jeff Kinney s 19,5 milijuna, a treća je J. K. Rowling s 19 milijuna dolara.

Četvrti je po zaradi autor pravnih trilera John Grisham s 18 milijuna, a iza njega je majstor horora Stehen King s 15 milijuna dolara. Jednak iznos zaradile su kraljice ljubića Nora Roberts i Danielle Steel, a iza njih je  s 14 milijuna E. L. James, autorica bestselera ‘Pedeset nijansi sive’.

Deveto mjesto s 10 milijuna dijele Veronica Roth i John Green, hitmejkeri u žanru književnosti za mlade, te nova na listi Paula Hawkins, čiji je prvijenac ‘Djevojka u vlaku’ postao svjetski bestseler prošle godine i još se fantastično prodaje. Kako za koji mjesec dolazi i filmska adaptacije ove knjige u kina, nema sumnje da će Hawkins i dalje odlično zarađivati.

Devet i pol milijuna dolara su pak zaradili George R. R. Martin, Dan Brown i Rick Riordan, javlja Guardian.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.