Kultura

U Novigradu započinje dvodnevni "Festival nature i kulture"

U Novigradu započinje dvodnevni

Danas u Novigradu započinje dvodnevna manifestacija pod nazivom Festival nature i kulture - Ljepota i umijeće življenja na prostorima Nature 2000, koji po prvi puta organiziraju JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije „Natura Jadera" i Infocentar „Kula Buta".

Festival će se održava danas i sutra s početkom u 18 sati u staroj jezgri Novigrada, gradiću burne prošlosti podno tvrđave, i u Infocentru „Kula Buta" Natura 2000.

Festival je izložbeno-prodajnog karaktera, prezentacijskog i dakako edukacijskog. Imat ćete priliku upoznati se s lokalnim Opg-ovima, kreativcima, Kud-ovima , udrugama kao i stručnim predavačima.

Dvodnevna manifestacija na kojoj će se posjetitelji upoznati s načinom pripreme i pečenja prisnaca-autohtonog proizvoda ovih krajeva,degustirati i kupiti razne proizvode (sir, srdelice, fritule , kroštule, prisnac, vino, med, rakije, likere, eterična ulja, biljne čajeve...), posjetiti Zavičajni muzej, izložbe kreativaca i likovnih umjetnika , poslušati stručna predavanja i nadasve dobro se zabaviti uz naš kulturno zabavni program.

Cilj festivala je prezentacija i promocija zaštićenih i Natura 2000 područja, ponajprije Novigradskog i Karinskog mora te njihove okolice, kao i njenih stanovnika, promocija kulturne i tradicijske baštine, te podrška ekonomiji lokalne zajednice.

Festival nature i kulture će u buduće biti nezaobilazan događaj u svrhu integracije zaštite prirode i održivog lokalnog društveno-gospodarskog razvoja kako bi zaštićena i Natura 2000 područja ostala očuvana za buduće generacije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.