Kultura

54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Dodijeljene su nagrade najboljim mladim filmašima '54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece'

Dodijeljene su nagrade najboljim mladim filmašima '54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece'

Hrvatski filmski savez i Udruga DokuMa u Makarskoj od 5. do 8. listopada 2016. godine, organizirali su 54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i to pod pokroviteljstvom HAVC-a, HZTK-e, Grada Makarske, TZ grada Makarske i Hotela Makarska d.d., uz partnerske organizacije SUNCE Makarska i Savjetovalište Lanterna.

Nakon tri dana filmskih poslastica, stručni i dječji žiri dodijelio je 30 nagrada najboljim autorima i autoricama. Uz diplomu i mali znak pažnje Hrvatskog filmskog saveza, nagrađeni filmaši od strane stručnog ocjenjivačkog suda, iduće će godine sudjelovati na Radionicama za djecu i mlade u Kraljevici.

Nakon Makarske sljedeće godine, od 28. rujna do 01. listopada, ova dječja filmska putujuća karavana seli se u Sisku. Da bi duh dječjeg filma ostao u Makarskoj pobrinuo se i Hrvatski filmski arhiv pri Hrvatskom državnom arhivu koji je djeci i odraslima podario premijerno izdanje izložbe plakata "Djeca i film", a to je, uz dodjelu nagrada, ujedno i najbolji način zatvaranja Revije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.