Kultura

Toruń

Hrvatske redateljice na 14. Tofifestu; međunarodna premijera Trampolina i fokus na hrvatski film

Hrvatske redateljice na 14. Tofifestu; međunarodna premijera Trampolina i fokus na hrvatski film

Na 14. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Tofifest, koji će se od 15. do 23. listopada održati u poljskom gradu Toruńu, bit će prikazana tri filma hrvatskih redateljica.

Riječ je dugometražnim igranim filmovima Trampolin Katarine Zrinke Matijević, kojem će ovo biti međunarodna premijera, Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić i nagrađivanoj kratkometražnoj Belladonni u režiji Dubravke Turić. Svi navedeni filmovi prikazuju se u natjecateljskim sekcijama festivala. Također, Tofifest ove godine donosi i fokus na recentnu hrvatsku kinematografiju, u sklopu čega prikazuje pet domaćih naslova. 

Trampolin je uvršten u natjecateljski program 'On Air', koji prikazuje najbolje dugometražne debitantske filmove mladih redatelja. Uz međunarodnu premijeru Trampolina u režiji Katarine Zrinke Matijević, za koji je glumica Tena Nemet Brankov primila Zlatnu arenu za najbolju sporednu žensku ulogu na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, u istom se programu prikazuje i Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić - film nedavno ovjenčan Nagradom FEDEORA-e za najbolji europski film (Best European Film Award) u programu Dani autora venecijanske Mostre.

Višestruko nagrađivana Belladonna Dubravke Turić uvrštena je u natjecateljski program kratkometražnih filmova, u sklopu kojeg se prikazuje 30 naslova iz 23 zemlje svijeta. 

Uz navedene filmove, 14. izdanje Tofifesta donosi i fokus na recentnu hrvatsku kinematografiju pa će se tako u programu pod nazivom Novi hrvatski film (New Croatian Cinema) prikazati pet dugometražnih igranih filmova: Zvizdan Dalibora Matanića, Život je truba Antonia Nuića, S one strane Zrinka Ogreste, Takva su pravila Ognjena Sviličića i Vis-À-Vis redatelja Nevia Marasovića


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.