Kultura

Od 15. listopada do 15. studenog

"Čitam sto na sat": Započeo Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige 2016., manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost, svečano je otvoren u subotu, 15. listopada 2016. godine u Šibeniku.

Domaćin je svečanosti grad Šibenik, a Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić" ovogodišnji je suorganizator.

Mjesec hrvatske knjige održava se od 15. listopada do 15. studenoga, a središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije Čitam sto nas sat.

Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator su Knjižnice grada Zagreba. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove se godine priključila manifestaciji sudjelovanjem u radu Programskog i organizacijskog odbora, programima koje će predstaviti u sklopu njezina trajanja - svečana dodjela Nagrade Anđelko Novaković Zaklade NSK - 27. listopada, predstavljanjem dokumenta Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira u organizaciji CARNeta i NSK - 28. listopada, tribinom Zelena knjižnica - iskustva i smjernice - 8. studenoga te izložbom i radionicom Sto lica knjige - od 9. do 11. studenoga.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica bit će domaćin i završne svečanosti Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja, koja će se održati 15. studenoga, na kraju Mjeseca hrvatske knjige.

Gradska knjižnica Zadar i ove godine sudjeluje u manifestaciji raznolikim programom, a što se nudi ovaj tjedan provjerite na našem portalu OVDJE .

Programska knjižica Mjeseca hrvatske knjige 2016.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.