Kultura

U dvorani Vatroslava Lisinskog

Svečani koncert pobjednika 5. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

Svečani koncert pobjednika 5. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

Prvonagrađeni mladi umjetnici predstavit će se publici na Svečanom koncertu uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a pod dirigentskim vodstvom Mo. Tončija Bilića u ponedjeljak, 24. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati uz izravni televizijski prijenos.

Na ovogodišnjem Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo predstavili su se najtalentiraniji glazbenici do 30 godina u kategorijama violine, viole, flaute, klarineta i saksofona, a samo njih četvero imat će čast nastupati na solističkom koncertu u zagrebačkom hramu glazbe, Dvorani Lisinski.

Ove godine najbolji su bili violinistica Katarina Kutnar, flautistica Ana Batinica, klarinetist Abdul-Aziz Hussein i saksofonist Goran Jurković, a na svečanom koncertu će izvesti djela P. I. Čajkovskog, W. A. Mozarta, A. Coplanda i P. Dešpalja.

Natjecanje Papandopulo održalo se krajem rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a kandidati su kao i prethodnih godina pokazali iznimno visok stupanj pripremljenosti, muzikalnosti i samopouzdanja te su ovom prigodom dokazali da bez sumnje mogu biti hrvatski glazbeni predstavnici u svijetu, budući da je program Papandopula postavljen tako da na njega uspješno mogu odgovoriti doista samo oni najbolji.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.