Kultura

Izložba najranijih crteža i recentnih radova

Umjetnik Ivan Kožarić u ŠPUD-u Zagreb

Umjetnik Ivan Kožarić u ŠPUD-u Zagreb

U srijedu, 16.11.2016. u 19 sati, Salon Izidor Kršnjavi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD) u Zagrebu ugostit će i izložiti radove jednog od najznačajnijih suvremenih umjetnika u Hrvatskoj - Ivana Kožarića, umjetnika koji je ove godine navršio 95 godina.

Riječ je o projektu IVAN KOŽARIĆ u ŠPUD-u - 75 GODINA POSLIJE kojim UBU - Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb, zajedno s partnerima i suradnicima, ŠPUD-om i Muzejom suvremene umjetnosti, obilježava 75 godina od završetka školovanja u tadašnjoj Državnoj obrtnoj školi koju je pohađao od 1939. do 1941.

Izložba će obuhvatiti izbor Kožarićevih najranijih crteža i skulptura, iz vremena djetinjstva i rane mladosti (od crteža iz osnovne škole do priprema za Akademiju likovnih umjetnosti), među kojima su i djela koja do sada nikad nisu bila izlagana. Osim najranijih radova, na izložbi će biti predstavljen izbor iz Kožarićevih recentnih ostvarenja. Izložba će za javnost biti otvorena do 2. prosinca 2016. i otvorit će vrata 134. rođendanu Škole.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.