Događaji

štorije o'spize

U ambijentu splitske Peškarije Kolan i Pag predstavili svoju gastro priču

U ambijentu splitske Peškarije Kolan i Pag predstavili svoju gastro priču
dalmacija danas

Štorije o’spize promiču dalmatinsku tradiciju i način života, s posebnim naglaskom na Mediteransku prehranu, koja je uvrštena na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Štorije o’spize promiču dalmatinsku tradiciju i način života, s posebnim naglaskom na Mediteransku prehranu, koja je uvrštena na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Protekli vikend u ambijentu splitske Peškarije, manifestacija Štorije o’ spize i vina okupila je domaće vinare, uljare i OPG-ove. Na manifestaciji je sudjelovala i Turistička zajednice općine Kolana zajedno s Udrugom proizvođača Paškog sira. Paški sir je jedan od najcjenjenijih hrvatskih gastronomskih proizvoda i ponos otoka Paga.

Program su upotpunili nastup članova KUD-a Bartol Kašić koji su izveli kolanjski tanc.
Posjetitelji su imali priliku kušati vina, pršut, sir, soparnik, likere i druge lokalne proizvode.

Posebnost ove manifestacije leži u predstavljanju autohtonih i gotovo zaboravljenih sorti vina dalmatinskoga kraja, koje je rijetko moguće pronaći u komercijalnoj ponudi.

Sabina Gligora Sabalić, direktorica TZ Kolan kaže da su ponosni na svoju kulturu koju je za ovu priliku prezentirao KUD Bartul Kašić, kao i na svoje proizvode, posebno na paški sir. O kakvim se sirevima radi objasnila je Martina Pernar Škunca, predsjednica Udruge proizvođača paškog sira.


Reci što misliš!