prilika do 24. studenog!
Poziv vinarima i maslinarima: Pošaljite svoje proizvode i sudjelujte na degustaciji u Nadinu
7. prosinca održat će se “Degustacija mladih vina i maslinovih ulja, Nadin 2024.“ Radi se o tradicionalnoj šesnaestoj degustaciji, koja se održava povodom dana Sv. Nikole putnika i na kojoj poseban značaj dajemo autohtonim sortama Maraštini i Plavini.
Navedene sorte bit će ocjenjivane posebno, van konkurencije ostalih vina.
Ocjenjivački i prezentacijski dio same manifestacije organiziran je u suradnji sa stručnim službama, kako bi se sve odvijalo na iznimno kvalitetnoj razini.
Svojim prisustvom možete uveličati manifestaciju te ukoliko ste u mogućnosti pomoći organizaciji iste.
Žiro račun, kod Hrvatske Poštanske banke IBAN: HR6223900011100374903
Zaprimanje uzoraka vina je od 22.11.- 24.11.2024 od 18:00 -20:00 sati u društvenom domu Nadin,Tomislav Škaulj 092/268-7962
Zaprimanje uzoraka ulja je od 8.11.-16.11.2024 od 18:00-20:00 sati u društvenom domu Nadin, Denis Plastić 098/187-9650
Maslinovo ulje:2 boce od 0,25l i kotizacija u iznosu od 45,00 € po uzorku.
Vino:2 butelje od 0,75l ili 2 boce od 1l i kotizacija u iznosu od 30,00 € po uzorku.
NAPOMENA: I ove godine kao i dosadašnjih godina radi se kemijsku analizu maslinovih ulja.
Vezane vijesti
-
Još jedno predavanje iz ciklusa Arhitektura i praksa najavilo je Drustvo arhitekata Zadra, na temu Osunčanje stambenih prostora
-
Tijekom tečaja, polaznicima će na raspolaganju biti vrhunski opremljeni foto studio i IT dvorana Centra za kreativne industrije.
Izdvojeno
-
Najnoviji je ovo sustav za praćenje madeža s potpuno automatiziranim ATBM uređajem koji se koristi naprednom tehnologijom umjetne inteligencije.
-
„Kuha se“ nastavak foto natječaja „Volim svoju županiju“- do nedjelje 1. prosinca traži se fotka koja će krasiti naslovnicu kuharice s receptima iz svih županija.
-
Kolnici su mokri i skliski, a zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici, upozoravaju u četvrtak iz Hrvatskog autokluba, vozače pozivaju da na put ne kreću bez zimske opreme te dodaju kako je zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća poledica.
-
Često pri odabiru kuhinjske spužve ne obraćamo pažnju na boju, već na oblik i veličinu. To je glavna greška.
Reci što misliš!