Događaji

#MPUGDI

Benkovcu bespovratnih 30 tisuća eura za izradu Prostornog plana putem elektroničkog sustava "ePlanovi"

Benkovcu bespovratnih 30 tisuća eura za izradu Prostornog plana putem elektroničkog sustava
M. Marić

Grad Benkovac je u srpnju 2024. godine prijavio projektni prijedlog digitalne transformacije Prostornog plana uređenja Grada Benkovca na javni Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, objavilo je u listopadu 2024. godine Obavijest o odabiru za financiranje projektnog prijedloga Grada Benkovca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 30.000,00 eura, a iznos bespovratnih sredstava projekta iznosi 30.000,00 eura, tj. intenzitet potpore je 100,00% prihvatljivih troškova.

Cilj projekta "Izrada izmjene i dopune prostornog plana Grada Benkovca putem elektroničkog sustava “ePlanovi" je kroz olakšavanje, osuvremenjavanje, unificiranje i digitaliziranje procedura izrade izmjena i dopuna Plana, doprinijeti uspostavi platformi i digitalnih servisa za unaprjeđenje pružanja elektroničkih javnih usluga te smanjena opterećenja za građane, poslovne subjekte i investitore.

Uspješnom realizacijom projekta odgovara se na izazove u cjelokupnom sustavu prostornog uređenja i graditeljstva te ubrzava postupak izdavanja akata za gradnju i realizacija investicija na svim razinama upravljanja.
 


Reci što misliš!