Događaji

29. listopada

Utorak u Kino Zoni donosi Vam ''Ljubav i krvoproliće''

Utorak u Kino Zoni donosi Vam ''Ljubav i krvoproliće''

Bogat program Kino Zone u listopadu privodi se kraju u utorak kad je na rasporedu film koji pršti požudom, ljubavlju i nasiljem.

Romantična krimi akcijska drama ''Ljubav i krvoproliće'' s Kirsten Stewart u glavnoj ulozi, film o kome svi pričaju!

Film ''Ljubav i krvoproliće'' eklektična je nabrijana priča o mladoj, ali povučenoj voditeljici teretane Lou koja upoznaje Jackie, ambicioznu djevojku koja se nalazi tek u prolazu kroz mali gradić usred ničega na putu do Las Vegasa gdje se planira natjecati u bodybuildingu. Njih dvije vrlo se brzo sprijatelje, ali će ih prijateljstvo odvesti u neočekivano nasilje te zamršenu mrežu Louine kriminalu odane obitelji…

Ovaj opako ugodan film je drugi dugometražni uradak u karijeri Rose Glass, a prvi koji se odvija u američkom okolišu koji u njezinim rukama podjednako izgleda poznatim, ali i svježim. Redateljica Glass svoj je prvi film režirala 2020. godine kad je debitirala s iznimno hvaljenim filmom ''Saint Maud'', još jednim nabrijanim djelom koje je istraživalo teme vjere i ludila, a koje je do danas postalo kultnim klasikom.

No, za razliku od svog pomalo klaustrofobičnog prvijenca, redateljica Glass je uz pomoć svoje kolegice scenaristice Weronike Tofilske s filmom ''Ljubav i krvoproliće'' odlučila 'izaći na ulice' te prikazati svu raskoš američkog zapada s njegovim otvorenim cestama i crnim humorom te publici predstaviti pravi 'triler s mišićima'.

Premijerno prikazana početkom godine na filmskom festivalu u Sundanceu, akcijska kriminalistička avantura ''Ljubav i krvoproliće'' odmah je izazvala pozitivne reakcije kada je film popraćen ovacijama publike nakon prvog prikazivanja. Riječ je o redateljskom uratku Rose Glass, njezinom drugom dugometražnom filmu u karijeri koji je nakon Sundancea prikazan na festivalu u Berlinu gdje je doživio europsku premijeru te pokupio dodatne hvalospjeve kritičara. Glavne uloge u filmu su ostvarile za nagradu Oscar nominirana Kristen Stewart te Katy O’Brian kojoj je ovo ujedno i prva glavna uloga u nekom filmu.

U nekoliko dosadašnjih intervjua, O’Brian je izjavila da je za lik Jackie kojeg tumači u filmu morala odraditi audiciju čak šest puta, ali je na kraju uspjela dobiti ulogu uvelike zahvaljujući i tome što se jedno vrijeme svog života profesionalno bavila bodybuildingom čime se, uostalom, i bavi njezin filmski lik.

''Ljubav i krvoproliće'' je na rasporedu u utorak 29. listopada s početkom od 20h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Polivalentna dvorana Providurove palače) od 19.00 h te putem online kupovine na stranici CoreEvent.
 


Reci što misliš!