Događaji

gradske sličice

Komunalne redarke u Zadru: Dinamičan i terenski rad najveća su motivacija ovim mladim ženama

Komunalne redarke u Zadru: Dinamičan i terenski rad najveća su motivacija ovim mladim ženama
HRT

Nakon što Grad Zadar dugo nije uspjevao pronaći komunalne redare, sada taj posao, od ukupno sedam djelatnika rade i tri žene. Posao jest stresan, a plaća - 1200 eura. Šef - zadovoljan.

Dinamičan i terenski rad najveća su motivacija ovim mladim ženama. Opis posla - opsežan - paze na onečišćenje javnih površina, nepropisno bacanje otpada, parkiranje. Gloria radi već godinu i pol.

- Trebala mi je promjena i to je bio nekako moj prvi motiv. Međutim, onda sam shvatila da je to dosta dinamčian posao, terenski. Ima tu i puno papirologije koja prati taj posao. Bila sam prvi ženski redar u tom timu. Nitko nije znao što nas čeka, kako će to izgledati, rekla je Gloria Zrilić Buterin, komunalna redarica.

Stresne situacije dio su njihove svakodnevnice, jer, tko voli dobiti kaznu.

- Dosta je stresnih situacija, mi kažnjavamo, znaju biti dosta i velike cifre i nije uvijek ugodna situacija, kaže.

S njom se slaže i Jelena Perić.

- Ne mogu reći da posao nije toliko stresan, je, ali mi se to i sviđa. Želim probati nešto novo u tom okruženju gdje su većinom muškarci, kaže Jelena Perić, komunalna redarica.

- Ujutro prvo krenemo s radnim sastankom gdje dogovaramo tko će koji radni zadatak odrediti, zatim izlazimo na teren. Kad se vratimo sa terena rješavamo papirologiju. Ujutro vršimo kontrolu prometa u pješačkoj zoni Poluotok, gledamo što bolje to odraditi kako bi se jezgra grada očuvala, ispričala je Nada Ivanac, komunalna redarica.

Posao jest stresan, a plaća - 1200 eura. Šef - zadovoljan.

- Cure su se super snašle, apsolutno se ne vidi nekakva razlika između cura i dečki, rade svoj posao, rade kako treba, zadovoljan je Zdenko Ivanac, voditelj komunalnih redara u Gradu Zadru.

Posao komunalnog redara odvija se u tri smjene, a uključuje rad praznicima i vikendima. Našim redaricama to ne smeta, kažu - ide "u rok službe".


Reci što misliš!