Događaji

#pročitajte

Osumnjičena za gospodarski kriminalitet

Osumnjičena za gospodarski kriminalitet
Ilustracija/Davor Puklavec/Pixsell

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjom hrvatskom državljankom, koju se sumnjiči za kazneno djelo Utaja poreza ili carine i kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjom hrvatskom državljankom, koju se sumnjiči za kazneno djelo Utaja poreza ili carine i kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči ju se da u vremenu od kraja studenog 2020. do kraja srpnja 2021. godine s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zadru, protivno obvezi vođenja poslovanja tog društva pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika te u namjeri da navedeno trgovačko društvo ne plati porez na dodanu vrijednost, na izdanim fiskaliziranim računima nije iskazivala porez na dodanu vrijednost koji je kao obveznik PDV-a bila dužna obračunati, niti je nadležnoj ispostavi porezne uprave predavala mjesečne prijave PDV-a za navedeno razdoblje, koje je također bila dužna iskazati i na temelju kojih je trebala platiti porez na dodanu vrijednost, procijenjen od strane nadležne porezne uprave.

Također se sumnjiči da je u navedenom periodu sa računa društva, u svrhu materijalnih troškova, ukupno podigla iznos u protuvrijednosti od 75.019,92 eura, a koji novac nije utrošila u poslovanje društva već ga je zadržala za sebe.

Navedenim protuzakonitim radnjama 36-godišnjakinja je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za iznos od preko 52 tisuće eura, dok je trgovačko društvo oštetila za iznos od preko 75 tisuća eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 36-godišnjakinje policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

 


Reci što misliš!