Događaji

Čisti otok d.o.o.

Virsko komunalno poduzeće nabavilo je novo vozilo za odvoz otpada

Virsko komunalno poduzeće nabavilo je novo vozilo za odvoz otpada
Kažimir Škrbić

Vozni park Čistog otoka bogatiji je za 370 tisuća eura vrijedni Ivecov kamion, odvozit će otpad u centar za gospodarenje otpada u Biljanima Donjim

Od danas je općinsko poduzeće „Čisti otok“ bogatije za veliki IVECO-ov kamion maksimalne nosivosti 26 tona s nadogradnjom sanduka 25 m³, a isporuku ovog kamiona obavili su predstavnici tvrtke „Gradatin“, tržišnog lidera i ekskluzivnog zastupnika renomiranih europskih proizvođača radnih vozila i strojeva.

Vrijednost kompletne nabave lizinga s PDV-om iznosi velikih 368.750 eura, no riječ je o vozilu koje je neophodno za racionalno djelovanje i poslovanje virske komunalne tvrtke s obzirom na otvaranje i skoro korištenje županijskog Centra za gospodarenje otpadom.

- Morali smo promijeniti način prikupljanja otpada zbog prilagodbe za odvoz miješanog komunalnog otpada u Biljane Donje. Tamošnji Centar za gospodarenje otpada udaljen je od Vira oko 50 kilometara u jednom smjeru, što iziskuje znatno veću potrošnju vremena, ljudstva i goriva. Dosad smo s manjim kamionima otpad vozili na više nego dvostruko bliže odlagalište u Diklu, što više neće biti moguće – kaže direktor „Čistog otoka“ Željan Kalac.

Kako u okruženju otoka Vira na području Nina, Vrsi ili Privlake ne postoji pretovarna stanica koja bi „Čistom otoku“ i drugim komunalnim tvrtkama iz mikroregije olakšala posao, virska komunalna tvrtka nabavom velikog IVECO-ovog kamiona omogućila je pretovar otpada iz manjih kamiona, a time i povoljniju cijenu odvoza otpada s otoka.

Zbog važnosti i značaja ove nabave, na predaji vozila direktoru Kalcu pridružili su se načelnik Općine Vir Marino Radović, predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić, dugogodišnji virski načelnik i aktualni posebni savjetnik Kristijan Kapović, rukovoditelj tehničke službe „Čistog otoka“ Tomislav Čepić, voditeljica komercijalnih poslova Tajana Markić, referentice Marta Klobučar i Matea Majdančić Dražić, vozači Pavel Bursik, Elvis Čepić, Željko Soldo i Vladimir Pintak te uz brojne druge djelatnike virskog poduzeća još i predstavnici tvrtke „Gradatin“.

Počasni krug na Trgu svetoga Jure s novim vozilom virskog poduzeća napravio je vozač Pintak, a njegovi dojmovi bili su više nego povoljni.

- Ovo je strašan stroj, nikad nismo imali veći kamion. Trebat će nam dan-dva da se priviknemo na njegov rad i mogućnosti, no bit će užitak voziti ovaj kamion – zadovoljan je bio iskusni virski vozač.   


Reci što misliš!