Događaji

#novo

Vijesti Turizam kao pokretač poduzetništva otoka –panel predavanje udruge Modus Vivendi

Vijesti Turizam kao pokretač poduzetništva otoka –panel predavanje udruge Modus Vivendi

U organizaciji udruge Modus Vivendi iz Pašmana, u petak 25. listopada u Starom mlinu u Neviđanima s početkom u 17:30 sati, održat će se panel pod nazivom „Turizam kao pokretač poduzetništva na OTOKU“ na kojem će se u kontekstu turizma razgovarati o prilikama održivog razvoja otoka, mogućnostima razvoja otočnog poduzetništva i pokušati odgovoriti na pitanje – kakvu korist od sezonskog poduzetništva ima ili nema lokalna otočna zajednica.

Otok Pašman odavno figurira kao poželjna destinacija za obiteljski odmor, a posljednjih godina sve više i kao destinacija za aktivni odmor i outdoor turizam te generalno bilježi dobre turističke rezultate. U gospodarskoj slici otoka najzastupljenije djelatnosti su upravo one vezane direktno za turizam te generiraju značajan prihod za lokalno stanovništvo.

Međutim, kao i kod većine domaćih destinacija, sezonalnost je jedno od najočitijih obilježja turističke aktivnosti otoka Pašmana, a jedna od glavnih posljedica je limitiranost cjelogodišnje zapošljivosti i ograničene ponude usluga/proizvoda za lokalno stanovništvo na cjelogodišnjoj razini.

Može li se tome doskočiti i kako, pokušati će se odgovoriti na ovom panelu, na kojem će sudjelovati Petra Perinović, direktorica TZO Pašman, Martina Gori Miočić, vlasnica obrta DEGORI, Grgo Kučina, vlasnik obrta GREEN ISLAND, Ivana Šišić, vlasnica obrta PAŠMANKA, Katarina Bobić, vlasnica obrta SIGNORINA BEAUTY STUDIO i Ivana Bilić, vlasnica OPG Bilić. Panel će moderirati Jelena Gregov, ujedno i otočna poduzetnica i vlasnica obrta PICCOLI MOMENTI STUDIO.

Posebne gošće na događanju će biti članice udruge Žene za otok Krk, krčke poduzetnice Gorana Nedić, vlasnica brenda MIAU COUTURE i Irena Šimić, vlasnica obrta PLAWA DESIGN.

Udruga će ujedno široj javnosti predstaviti aktivnosti i projekte koje provodi.

Ovaj događaj održava se u sklopu projekta „OtokNET“ kojeg financijski podržavaju Općina Pašman i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.


Reci što misliš!