Događaji

#pobjednici

Marko Bekavac, Damir Končurat i Ivan Božić pobjednici 8. Crnilo kupa

Marko Bekavac, Damir Končurat i Ivan Božić pobjednici 8. Crnilo kupa
Josipa Grbas

Iako zbog najave lošeg vremena odgođen za 24 sata, 8. Crnilo kup u Lukoranu ispunio je sva očekivanja natjecatelja, gostiju i organizatora – Udruge mladih Jarac.

U najmasovnijem ribolovnom natjecanju na Jadranu sudjelovalo je 180 ekipa, koje su ulovile 397 lignji ukupne težine 47,3 kg, a na pobjedničko postolje popeli su se Marko Bekavac, Damir Končurat, Ivan Božić (Zadar – Kali – Pašman).

Prvo mjesto osvojili su s ulovljenih 13 “mrcina” i za to osvojenih 1330 bodova. Drugoplasirani su Neven Dokoza i Denis Marasović, a na trećemu su mjestu Tony Klasanović, Dominik Ferjančić i Tomas Lukarić. Svi rezultati objavljeni su na mrežnoj stranici Udruge Jarac.

U natjecanju je sudjelovalo 478 lignjolovaca, od čega je bilo 12% žena i 88% muškaraca. Najmlađi sudionik bio je četverogodišnji Pave Jadrijev, a 74 godine stariji Ante Jerolimov sa 78 godina bio je najstariji.

Nagrađivani su natjecatelji do 10. mjesta, a bilo je i 10 lucky losera – ekipa koje su predale ulov a nisu u nagrađivanim natjecateljima.

Crnilo kup organizira Udruga mladih Jarac u suradnji sa SRD Harpun iz Zadra, a uz Općinu Preko i Turističku zajednicu Općine Preko natjecanje sponzorski podržava više od 50 sponzora.

Natjecatelje i goste zabavljali su Ivica Sikirić Ićo i grupa Dilema te DJ Angelo, a uz odličnu kuharsku ekipu domaćih, lukoranskih snaga, morske delicije ovoga je puta pripremao i poznati zadarski chef iz Banja Renato Kraljev. Naravno, pregršt kolača i drugih slastica i ove su godine spremile vrijedne Lukoranke.


Reci što misliš!