Događaji

Odlukom Upravnog vijeća

Renata Bek razriješena dužnosti ravnateljice Doma zdravlja

Renata Bek razriješena dužnosti ravnateljice Doma zdravlja
Diadora media

Upravno vijeće Doma zdravlja Zadarske županije pod predsjedanjem dr. med. Nevena Birkića na današnjoj je sjednici donijelo odluku kojom se mr. sc. Renata Bek, dr. med. razrješava dužnosti ravnateljice s danom 21. listopada 2024. godine.

U obrazloženju se, uz ostalo, navodi kako je člankom 88. Zakona o zdravstvenoj zaštiti kao lex specialisa propisana dužnost Upravnog vijeća razriješiti ravnatelja zdravstvene ustanove ukoliko, između ostalog, ne provodi program rada i razvoja zdravstvene ustanove.

Razlozi razrješenja imenovane ravnateljice su nekontrolirani gubitci ustanove nastali u obavljanju djelatnosti, neizvršavanje programa rada ustanove zbog kojih dolazi do manjka financijskih prihoda ustanove te nemarno obavljanje dužnosti kojeg je posljedica sve veći nedostatak zdravstvenog kadra, osobito liječničkog te veće smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove u izvršavanju ugovornih obveza prema Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Sukladno članku 3. Ugovora o radu imenovanoj će se s ponuditi sklapanje izmijenjenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s Domom zdravlja Zadarske županije za radno mjesto koje je odgovarajuće njezinoj stručnoj spremi.

Do raspisivanja natječaja za ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije, ustanovu će privremeno voditi pročelnik UO za zdravstvo Zadarske županije, dr. Marko Kolega.

Imenovani vršitelj dužnosti u roku od 30 dana od dana stupanja na dužnost u obvezi je pripremiti postupak natječaja za imenovanje ravnatelja, kako se navodi u Odluci o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije.


Reci što misliš!