Događaji

međunarodna suradnja

Poljsko-hrvatsko gospodarski susret i poslovni razgovori B2B u Kneževoj palači

Poljsko-hrvatsko gospodarski susret i poslovni razgovori B2B u Kneževoj palači

U sklopu službenog posjeta poljske partnerske regije Zadarske županije - Podkarpatskog vojvodstva, u utorak, 22. listopada 2024., od 10 do 14 sati u Kneževoj palači u Zadru održat će se Poljsko-hrvatsko gospodarski susret i poslovni razgovori B2B.

Poljsko gospodarsko izaslanstvo se želi predstaviti zainteresiranim tvrtkama i gospodarstvenicima s područja Zadarske županije svojim opskrbnim lancima autohtonih poljoprivrednih proizvoda, projektima vezanim za razvoj agroturizma, brendiranja i certificiranja autohtonih proizvoda.

Osim  tvrtki  koje će se predstaviti svojim proizvodima, dio gospodarskog izaslanstva su i predstavnici  Gospodarske komore. Izaslanstvo  predvodi maršal Podkarpatskog vojvodstva Wladyslaw Ortyl, a uz njega dolaze i članica Regionalnog odbora Podkarpatske regije Malgorzate Jarosinske - Jedynak sa suradnicima iz Odjela za gospodarsku promociju i turizam te Odsjeka za međunarodnu suradnju ove poljske regije kao i  predstavnici Zračne luke Rzezsow – Jasionka.

Zadarska županija  je uspostavila partnerski odnos s ovom poljskom regijom prije točno 13 godina. Suradnja se do sada odvijala na područjima razmjene iskustava u pripremi većih investicijskih projekata financiranih putem fondova EU, sektorima turizma i kulturno-promotivnim projektima poput međunarodnog sajma ekoloških proizvoda EKOGALA te u trgovinsko-gospodarskom i prometnom sektoru za koji obje regije imaju snažan potencijal.

Početak programa je u 10 sati kada je planirano obraćanje župana Zadarske županije Božidara Longina i maršala Podkarpatskog vojvodstva Wladyslawa Ortyla, a nakon toga slijedi predstavljanje tvrtki, degustacija i izložba proizvoda te B2B sastanci.


Reci što misliš!