Događaji

u sklopu projekta “Od izvora do mora”

U Benkovcu će se posaditi 40 stabala japanske trešnje

U Benkovcu će se posaditi 40 stabala japanske trešnje

U utorak 22. listopada u Benkovcu (Gradsko naselje Barice) održat će se akcija sadnje 40 stabala japanske trešnje u sklopu projekta “Od izvora do mora”, koji je pokrenula Coca-Cola s ciljem podizanja svijesti o odgovornome odlaganju ambalažnoga otpada i važnosti zaštite okoliša.

Projekt je pokrenut 2018. godine u suradnji s vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva, nakon čega su se kao partneri pridružili Jutarnji list, Konzum i Udruga gradova. Iz godine u godinu projekt raste, opsegom aktivnostima i rezultatima koji nadmašuju sva očekivanja - akcijama se priključuje sve veći broj volontera i udruga koji na taj način doprinose kvaliteti života u svojim sredinama.

Gradovi su u periodu od 15. travnja do 14. lipnja proveli akcije čišćenja - više od 2.200 volontera su prikupili 420 tona ambalažnog otpada.
Pobjednički gradovi u 2024. su Benkovac (u kategoriji malih gradova), Vinkovci (srednji grad) i Velika Gorica (veliki grad).

Grad Benkovac je sudjelovao sa oko 300 volontera koji su u ovoj akciji 26. travnja 2024. godine prikupljali ambalažni otpad  na pet lokacija u naseljima Tinj, Benkovačko Selo, Perušić Benkovački, Vukšić i Raštević.

Ovom vrijednom akcijom u Benkovcu će se na lokaciji  gradskog naselje Barice, u blizini sportskog kompleksa - malonogometno igralište, košarkaško igralište, dva igrališta za odbojku na pijesku, boćalište te multifunkcionalno vježbalište, zasaditi oko 40 stabala japanske trešnje koja će učiniti ovaj prostor ugodnim za boravak i aktivnosti građana, a posebno djece i mladih.
 


Reci što misliš!