Događaji

#pročitajte

Ponuda u restoranu u marini u Sutomišćici i ove jeseni prilagođena domaćima

Ponuda u restoranu u marini u Sutomišćici i ove jeseni prilagođena domaćima

Pod motom “Svaki tjedan – menu jedan”, Olive Garden Restoran u Olive Island Marini u Sutomišćici zakoračio je u drugu cjelogodišnju sezonu.

Izborom jela i radnim vremenom od 12 do 22 sata uprava želi što više biti na usluzi domaćim ljudima, bodulima, vikendašima, turistima koji i u jesensko/zimskim danima biraju naš otok za odmor i otkrivanje prirodnih ljepota.

Prema riječima direktora Marine Tonija Antišina, bio je to logičan korak nakon lanjske odluke o cjelogodišnjem poslovanju bara i restorana.

-Male izmjene ipak smo napravili, a one se ponajprije odnose na radno vrijeme, prilagođeno ljudima koji rade, jer će restoran do 1. prosinca, od ponedjeljka do petka, od 12 do 16 sati, u ponudi imati tzv. Business lunch – mesni i riblji menu po popularnim cijenama, najavljuje direktor Antišin.

U jesenskim i zimskim mjesecima, kaže, zatvorena je većina restorana i konoba. U vrijeme marenda ljudi koji rade nemaju gdje što pojesti “na žlicu”, toplo, i Business lunch osmišljen je upravo zbog toga.

Chef Ante Lončar dodaje da su u ponudi restorana od 12 do 22 sata, od ponedjeljka do nedjelje, i druga jela po iznimno prihvatljivim cijenama.

-Svaki tjedan u ponudi ćemo imati novi menu s desetak glavnih jela, nezaobilaznim pizzama, predjelima i juhama koje su ove godine iznimno popularne, govori voditelj restorana, chef Ante Lončar.

Među jelima koja će biti u ponudi izdvaja paštu carbonaru, punjene pljeskavice s prženim krumpirom, lignje sa žara ili pržene, pašticadu,  wok s kozicama i lignjama…

-Riba, jela u woku i pizze uvijek su najtraženiji pa će zato i biti u tjednoj ponudi, ali napominjem da će gosti, a voljeli bismo da je što više domaćih, naših otočana, moći birati između desetak glavnih jela i nekoliko vrsta pizze, ističe.

Posezona u Olive Island Marini trajat će do 1. prosinca, potom slijedi dvomjesečni odmor za sve djelatnike, a nova sezona počet će u prvoj polovici veljače, ususret Valentinovu, koji će se obilježiti također posebnom ponudom jela u restoranu.

-Glavna sezona, od koje se polako opraštamo, kod nas je bila dobra, ne možemo se žaliti. Gostiju je bilo, ali potrošnja je bila slabija nego prethodnih godina. Mislim da je upravo po tome ovu sezonu pamtiti većina turističkih djelatnika. Charter je imao problema s bookingom, tranzit je isto bio slabiji, a stalnih gostiju bilo je i još ih ima kao i prijašnjih godina, komentira Antišin te dodaje da se kriza u većini europskih zemalja morala osjetiti i u turizmu.

-Ljudi su naprosto oprezni s novcem, došli su na ljetovanje, ali pazili su na potrošnju i to je, mislim, ono što je obilježilo ovu sezonu. Ne samo kod nas u marini nego općenito u turizmu na našem otoku. A svakako treba spomenuti i izrazito loše vrijeme u rujnu koje je također utjecalo na dolazak turista na kraju ljeta, smatra direktor Olive Island Marine Toni Antišin.


Reci što misliš!