Događaji

vremenska prognoza

I u subotu oblačno, mjestimice kiša, toplo za sredinu listopada

I u subotu oblačno, mjestimice kiša,  toplo za sredinu listopada
Bojan Bogdanić

Jako jugo, stoga na otvorenome čak i jače valovito more, i pritom promjenjivo, povremeno uz kišu, pa i obilnije pljuskove s grmljavinom, te razmjerno toplo za sredinu listopada

U subotu će oblaka na nebu iznad Slavonije, Baranje i Srijema biti manje nego u petak, pa će "čak" prevladavati sunčano, a ni jutarnja magla neće još biti česta jer će je onemogućavati većinom umjeren istočnjak. Pritom će temperatura ujutro biti od 6 do 10 °C, popodne oko 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutarnja malo viša, a dnevna i dalje niža nego na istoku, zbog i dalje dosta oblaka, iz kojih će još mjestimice malo kiše pasti u noći, samo rijetko i ujutro, kad će po nekim nizinama biti magle. Poslijepodne sunčanije.

Dijelovi nebeskog plavetnila, pa i "provirivanje" sunca, poslijepodne će se vidjeti i na sjevernom Jadranu i unutrašnjosti Istre, ali vjerojatno još ne u znatno svježijoj gorskoj Hrvatskoj.

Ponegdje će i dalje biti kiše, ali većinom manje obilne nego u noći i ujutro, kad su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Nevolje će nekima stvarati i jačanje bure, koja će osobito podno Velebita imati i olujne udare, a prije nje još jugo.

Jugo će još više onemogućavati normalnu plovidbu na srednjem Jadranu, gdje će, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, biti promjenjivo, uz sunčana razdoblja, ali i još povremenu kišu, te uglavnom mali dnevni porast temperature zraka.

Na jugu Hrvatske podjednako jako jugo, stoga na otvorenome čak i jače valovito more, i pritom promjenjivo, povremeno uz kišu, pa i obilnije pljuskove s grmljavinom, te razmjerno toplo za sredinu listopada.


Reci što misliš!