Događaji

ideja za vikend

NP Paklenica slavi 75. rođendan

NP Paklenica slavi 75. rođendan
Borna Filic/PIXSELL

U sklopu obilježavanja 75. rođendana organiziraju se razna događanja u suradnji s mnogobrojnim suradnicima i prijateljima Paklenice!

- S obzirom na lošu vremensku prognozu sve aktivnosti najavljene za subotu prebacuju se na nedjelju - javljaju iz NP Paklenica.

Nacionalni park Paklenica drugi je najstariji nacionalni park u Hrvatskoj, tek nekoliko mjeseci mlađi od Nacionalnog parka Plitvička jezera.

- ŠUMSKA POTRAGA; 10:30-12:00
Radionica za djecu različitih uzrasta u sklopu koje će djeca imati priliku upoznati biljni i životinjski svijet Paklenice, zapažati tragove različitih životinja te naučiti osluškivati zvukove prirode. U šumsku potragu kreće se u 10:30 sati od početka poučne staze Pjeskarica kraj pakleničkog mlina.

- PROMATRANJE PTICA; 9:00
JU NP Paklenica organizira promatranje ptica uz stručno vodstvo. Svi zainteresirani trebaju doći do 9:00 sati na glavni parking u kanjonu Velike Paklenice. Kreće se u 9:00 sati s glavnog parkinga dalje kroz kanjon Velike Paklenice glavnom stazom do Lugarnice.

- ŠPILJA MANITA PEĆ bit će otvorena za sve posjetitelje u subotu 19.10. i nedjelju 20.10, od 10:00 do 13:00 sati 

- POSJETITELJSKI CENTAR "PODZEMNI GRAD PAKLENICE" bit će otvoren za sve posjetitelje u subotu 19.10. i nedjelju 20.10. od 9:00 do 15:00 sati. 
Cijena ulaznica za špilju "Manita peć" i posjetiteljski centar "Podzemni grad Paklenice" - djeca 0 – 7 godina besplatno, djeca (7-18 godina) 2,50€, odrasli 5€.

- ŠUMARSKA KUĆA LUGARNICA otvorena je svaki dan od 10:00 do 17:00 sati, a za dane otvorenih vrata moći ćete se okrijepiti po povoljnim cijenama.

SUBOTA i NEDJELJA, 19. - 20.10.2024.
→ EKO AKCIJA „PLANINA BEZ OTPADA“ VLAŠKI GRAD - PD PAKLENICA
U sklopu projekta "Planina bez otpada", jednog od pobjednika ovogodišnjeg natječaja INA – Zeleni Pojas, te povodom obilježavanja 75. godišnjice Nacionalnog parka Paklenica, Planinarsko društvo Paklenica organizira u suradnji s JU NP Paklenica i JU PP Velebit eko akciju čišćenja otpada oko planinarskog skloništa Vlaški grad. Akcija će se održati tijekom vikenda, 19. i 20. listopada na području oko Vlaškog grada. Sve detaljnije informacije o sudjelovanju na eko akciji možete pronaći na stranicama PD PAKLENICA.


Reci što misliš!