Događaji

#strahota

Dječak ubojica je zanijemio: Zbog jednog pitanja plakala je cijela sudnica

Dječak ubojica je zanijemio: Zbog jednog pitanja plakala je cijela sudnica
Tportal.hr

Na Specijalnom sudu u Beogradu nastavlja se suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima dječaka ubojice koji je 3. svibnja prošle godine u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet svojih vršnjaka i školskog čuvara.

U tijeku je ispitivanje dječaka, a sudnica je proživjela emotivne trenutke kada je majka jednog od ubijenih, Andrije Čikića, postavila bolno pitanje: "Zašto si mi ubio sina jedinca?" No, odgovor nije dobila.

Prema izvorima, gotovo svi prisutni u sudnici su plakali.
Dječak doveden iz bolnice

Dječak ubojica je na suđenje doveden iz bolnice, gdje je od trenutka masakra pod stalnim nadzorom. Dolazak na sud organiziran je pod strogim mjerama sigurnosti, a dječak je zaklonjen od pogleda javnosti.

Suđenje roditeljima dječaka ubojice nastavit će se danas, a dječak će odgovarati na pitanja članova obitelji žrtava, ali i na pitanja vlastitih roditelja, jer su Kecmanovići zatražili takvu priliku na prethodnom ročištu. Prošlog je tjedna dječak prvi put napustio bolnicu kako bi dao iskaz u Specijalnom sudu, što je potrajalo četiri sata, piše Blic.

Prema navodima, dječak je nakon pucnjave odbacio oružje iz osobnih sigurnosnih razloga, izjavivši: "Nisam htio da me policija ubije."

"Majka vršila pritisak na dječaka"

U svojoj izjavi, dječak je za tragediju okrivio majku, izjavivši da je stalno od njega tražila da bude najbolji, a ljutila se kada nije uspijevao. Taj pritisak, tvrdi, doveo je do njegovog bijesa i na kraju do masakra. "Da nisam imao očeve pištolje, ovo se ne bi dogodilo", rekao je na sudu.


Reci što misliš!