Događaji

#pag

Zimska događanja u Gradskom muzeju Novalja

Zimska događanja u Gradskom muzeju Novalja
Šibenski portal

Gradski muzeji Novalja donosi vam niz besplatnih radionica i predavanja kroz cijelu jesen i zimu u popodnevnim satima.

Kreativne radionice
"Novaljski mozaik" namijenjene su mladim (15 +) i odraslim osobama. Cilj je kroz razne likovne tehnike uz vodstvo likovnog pedagoga naučiti više o starokršćanskom mozaiku iz 5.st. čiji je proces konzervacije - restauracije pri kraju. Jedan dio radionica održavat će se iza Male crikve na mjestu gdje se mozaik nalazi. Radionice će se održavati svaki četvrtak od 7. studenog do ožujka 2025. godine od 17 sati.
Već treću godinu za redom Gradski muzeji Novalja organizira Tečaj pletenja čije polaznice uče osnovne tehnike pletenja s naglaskom na tradicionalno novaljsko žensko rukotvorstvo.Od ove zime polaznice se uče radu s paškom ovčjom vunom i starim tehnikama kao što je predenje. Osim očuvanja tradicijskih tehnika žene se na ovaj način okupljaju i pomažu kako jedna drugoj tako i zajednici. Pa između ostalog sa svojim radovima s tečaja sudjeluju na raznim blagdanskim sajmovima čiji prihod odlazi u dobrotvorne svrhe. Radionice će se održavati svaku srijedu od 16. studenog do ožujka 2025. godine od 17 sati.
 

Predavanje
23. studenog u 13 sati održat će se predavanje "Umjetnost kao lijek za stres" Daine Udovicich Corelli, mag.psihologije, univ.spec.sanit.publ, gestalt psihoterapeut, sa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.
U sklopu predavanja moguće je dobiti i besplatno individualno savjetovanje.

Broj polaznika je ograničen te su potrebne rezervacije na citymuseumnovalja@gmail.com ili na 053 648 021.


Reci što misliš!