Događaji

12. listopada

Bliži se informativno-edukativni događaj pod nazivom „100% EU fondovi“

Bliži se informativno-edukativni događaj pod nazivom „100% EU fondovi“
Dubravka Petric/PIXSELL

Najavljujemo održavanje informativno-edukativnog događanja pod nazivom „100% EU fondovi“ kojeg organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Zadrom, Zadarskom županijom, Razvojnom agencijom Zadarske županije – ZADRA NOVA i brojnim partnerima.

Događanje će se održati u subotu 12. listopada 2024. godine na više lokacija u gradu Zadru.

Dio je ovo šire kampanje pod nazivom „EU in my region“ kroz koju sve zemlje članice promoviraju rezultate i mogućnosti članstva u Europskoj uniji.

Centralno događanje održat će se od 10:00 do 13:00 sati na Trgu Petra Zoranića gdje će se kroz prigodan program za sve uzraste predstaviti dosadašnji rezultati korištenja EU fondova u gradu Zadru i Zadarskoj županiji te dio uspješnih korisnika ovih sredstava.

Korisnicima će se pridružiti i institucije zadužene za pripremu i provedbu EU fondova i EU programa poput Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada, socijalne politike i mladih, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa Europske unije (SAFU) te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Predviđen je i kutak za najmlađe posjetitelje sa sadržajem prilagođenim njihovom uzrastu.

U okviru programa osiguran je i besplatan ulaz u EU projekte: ICUA - Međunarodni centar za podvodnu arheologiju (od 10.00 do 13.00) i II Palače. LIBURNIJA d.o.o., čiji su autobusi sufinancirani sredstvima EU fondova, osigurala je besplatan prijevoz na svim gradskim linijama u subotu, a Grad Zadar u razdoblju od 10. do 17. listopada omogućuje 200 minuta besplatnih vožnji korisnicima sustava javnih bicikala u Zadru unosom posebnog koda 100POSTOEU.

Kao podsjetnik na ulaganja iz EU fondova u grad Zadar i Zadarsku županiju u okviru programa predstavit će se i prigodni mural na adresi Šime Vitasovića 1, lokaciji koja će u narednom vremenu biti rekonstruirana u prostor za transfer znanja i tehnologija te osmišljavanje pametnih i održivih rješenja za potrebe gospodarstva i drugih dionika, a ovi radovi će se sufinancirati sredstvima EU fondova.

Događanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane građane.

Podsjećamo građane da su u tijeku i „Dani otvorenih vrata EU projekata“ te da su diljem Hrvatske brojni korisnici EU sredstava otvorili svoja vrata i pripremili zanimljiv program za zainteresirane građane. Više informacija i raspored događanja dostupan je na: https://eufondovi.gov.hr/.

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti