Događaji

Sveučilište u Zadru

Odjel za etnologiju i antropologiju slavi 20. godina postojanja!

Odjel za etnologiju i antropologiju slavi 20. godina postojanja!
Dino Stanin/PIXSELL

Od skromnih začetaka 2004/2005. kada je ideja osnivanja Odjela bila vođena mišlju o uspostavi studija etnologije i antropologije na obnovljenom Sveučilištu u Zadru, pa sve do danas, naši studijski programi nastojali su aktualizirati raznovrsne teme iz područja etnologije i kulturne antropologije.

Uz nezaobilazan obol profesora dr. sc. Dunje Brozović Rončević i dr. sc. Jadrana Kale, podršku dr. sc. Jasenke Lulić Štorić sa Etnološkog odjela Narodnog muzeja u Zadru, brojnih kolega iz Instituta za etnologiju i folkloristiku i suradnih muzejskih institucija, naš je studij nakon dvadeset godina postao važna i nezaobilazna referenca u visokoškolskom obrazovanju etnologa i kulturnih antropologa.

Stoga smo ove akademske godine našu okruglu obljetničku godišnjicu odlučili svečano obilježiti serijom predavanja, predstavljanja knjiga, okruglih stolova, izložbi i konferencija
putem kojih smo željeli predstaviti rad naših kolega, studenata i suradnika.

- Pozivamo Vas da nam se pridružite u raznovrsnim aktivnostima koje smo pripremili za vas, a o kojima ćemo vas na vrijeme obavještavati putem društvenih mreža, poručili su s Odjela za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru.


Reci što misliš!