Događaji

#aktualno

Psihijatrijska bolnica Ugljan osigurala provedbu međunarodnog projekta, fokus na demenciji

Psihijatrijska bolnica Ugljan osigurala provedbu međunarodnog projekta, fokus na demenciji
Shutterstock

Psihijatrijska bolnica Ugljan osigurala provedbu projekta „Upoznavanje s europskom praksom pružanja domskih usluga dementnim osobama“.

Psihijatrijska bolnica Ugljan u partnerstvu s Alzheimer Udruženjem AiR iz Sarajeva aplicirala je na Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske te time osigurala provedbu projekta „Upoznavanje s europskom praksom pružanja domskih usluga dementnim osobama“.

Obzirom da je cilj projekta „Jačati suradnju pružatelja usluga dementnim osobama na području Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine te jačati njihove kapacitete“, djelatnici Bolnice kao Vodećeg partnera i Udruženja kao Partnera u projektu osmislili su program studijskog putovanja te zajednički krenuli u realizaciji.

Tom prilikom u Republici Austriji posjetili su domove koji pružaju skrb osobama oboljelim od različitih vrsta demencije te se upoznali s dobrom praksom njihovog rada kao i naprednim tehnologijama te inovacijama koje u svom radu koriste.

Osim spomenutih domova, djelatnici projektnih partnera posjetili su i Sveučilište u Kremsu, koje obrazuje stručnjake na području ciljanih specijalizacija te različitih postdiplomskih studija.



 


Reci što misliš!