Događaji

vrhunska atmosfera

10. rođendan kluba BBK Pakoštane - domaćini Nacionalnog prvenstva MTB-a u kategoriji maraton

10. rođendan kluba BBK Pakoštane - domaćini Nacionalnog prvenstva MTB-a u kategoriji maraton

Kako proslaviti rođendan, onako kako oni to najbolje znaju, radno. Ovog vikenda za 10.rođendan kluba BBK Pakoštane bilo je domaćini Nacionalnog prvenstva MTB-a u kategoriji maraton.

Svima već znan Brdsko biciklistički klub Pakoštane slavi 10. rođendan od osnutka. Od kuda krenuti?

Pa, najbolje od početka…Na inicijativu par članova koji vole biciklizam prije 10 godina osnovan je Brdsko biciklistički klub Pakoštane. Sam početak bio je težak, ali s vremenom dostigli su i neke od dugovječnijih klubova na MTB sceni. Kroz desetljeće rada mogu se pohvaliti sa vrhunskim rezultatima, velikim brojem organiziranih utrka, a sam BBK Pakoštane postao je prepoznatljiv klub u hrvatskom brdskom biciklizmu. 

Oni ne staju, nego svake godine proširuju svoje aktivnosti kroz promociju brdskog biciklizma ali i biciklizma kao zdravog načina boravka u prirodi. 

„Kroz 10 godina rada, naš klub može se pohvaliti sa velikim brojem organiziranih utrka i biciklijada, ali ponajviše uspjesima naših članova. Naši članovi sudjeluju na raznim utrkama ali i na Nacionalnim prvenstvima i utrkama kupa Hrvatske i tamo ostvaruju zavidne rezultate. Možemo se pohvaliti brojnim naslovima državnih prvaka i pobjednika Kupa Hrvatske. Moramo istaknuti našu Karmen Škiljić koja je kao MTB reprezentativka branila boje Hrvatske i našeg malog kluba na europskim utrkama, ali i Roberta Rosana koji se i ove godine okitio naslovom državnog prvaka u short track kategoriji.  Bitno je naglasiti da je rad kluba na volonterskoj bazi, sve aktivnosti, utrke, radne akcije i provedbu istih odrađuju članovi kluba. Ako moramo nešto izdvojiti u zadnjih 10 godina to bi sigurno bilo prijateljstvo članova kluba koje se razvijalo kroz godine bez obzira na izazove s kojima smo se susretali, kako bi neki rekli obitelj u malom.“- naglasilo je Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane 

Kako proslaviti rođendan, onako kako oni to najbolje znaju, radno. Ovog vikenda za 10.rođendan kluba BBK Pakoštane bilo je domaćini Nacionalnog prvenstva MTB-a u kategoriji maraton. 

„Ove godine smo u suradnji sa Hrvatskim biciklističkim savezom organizirali Nacionalno prvenstvo MTB XCM/XCP Black mountain u Vrani. Drago nam je da su naš rad i trud prepoznali drugi biciklistički klubovi u Hrvatskoj te da su na utrci sudjelovali najbolji hrvatski MTB biciklisti.“- naglasili su iz BBK Pakoštane

Na Nacionalnom prvenstvu MTB XCM/XCP Black Mountain ovog vikenda nastupalo je 70 najboljih hrvatskih MTB biciklista. Pobjedu u ELITE kategoriji odnio je Fran Bošnjak iz BBK Šišmiš, dok je u ženskoj ELITE kategoriji pobijedila Maja Bonačić iz BK Sic. Osim domaćih natjecatelja iz BBK Pakoštane Karmen Škiljić i Roberta Rosana, snage su odmjerili i natjecatelji iz biciklističkih klubova iz cijele Hrvatske.

„Drago nam je što su drugi klubovi prepoznali naš rad i te su njihovi najbolji biciklisti nastupali na Nacionalnom prvenstvu. Ono što nas posebno veseli je dolazak natjecatelja iz cijele Hrvatske. To nam je dodatni poticaj da sljedeće aktivnosti i rad kluba nastavimo u istom smjeru.“- naglasio je Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane

Nacionalno prvenstvo u kategoriji maraton iziskuje puno snage, kondicije i upornosti a , najjače kategorije morale su savladati 72 km dugu stazu i 1485m nadmorske visine.

Ono što krasi sve utrke koje organizira BBK Pakoštane je predivan krajolik Općine Pakoštane ali i Parka prirode Vransko jezero, a dodatnu draž cijelom događaju nadopunio je svečani dio utrke u Maškovića Han-u.

„Ovim putem želimo se zahvaliti Turističkoj zajednici Općine Pakoštane, direktorici Danijeli Vulin, Općini Pakoštane, Zadarskoj županiji, svim našim sponzorima, volonterima koji nas podržavaju kroz sve godine rada. Najviše se želimo zahvaliti svim članovima kluba i njihovim obiteljima na doprinosu i razvitku kluba kroz sve godine.“- naglasili su iz BBK Pakoštane

Rezultate Nacionalnog prvenstva možete pogledati na: stoperica.live

 


Reci što misliš!